Pirkanmaan Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä jalkautui tänään 112-päivänä Tampereelle, Keskustorille.

Keskustelua riitti paljon hyvinvointialueen asioista. Taksipalvelut nousivat esille, sekä esimerkkejä sateli tilanteista, kun taksi ei ole saapunut paikalle – vaikka oli tilattu.

Lisäksi monia huoletti tuleva ja miten rahat saadaan riittämään hyvinvointialueella. Terveysveroa ei kaivata jo kovien verotuksien päälle.

Keskusteluun nousi myös palomiesten, kuin VPK:n tulevaisuus, joka huoletti useampia.

Sairaanhoitajien työ on arvokasta, mutta hyvinvointialueelta odotetaan myös selkeitä tekoja arvostuksen eteen – kiitospuheet ei auta henkilöstöä jaksamaan.

Kehitysvammapoliklinikan surkea tilanne harmitti, kun vammaiset ihmiset jäävät paitsi tärkeistä palveluistaan arjessa. Asiaan toivottiin pikaista parannusta, jotta kehitysvammainenkin ihminen voisi saada lausunnon ajoissa ja sen myötä esimerkiksi pääsisi itsensä työllistämään, kun oikeat tukipalvelut ovat kunnossa ja ajantasalla.

Lasten neurologian yksikköön sateli kiitoksia perheiden kokonaisvaltaisesta hoidosta.

Sekä niin monelta tuli toive, että asiat muistettaisiin rakentaa niin, että asiakas olisi keskiössä – eikä niin, että keskiössä olisi virkamiehet ja päättäjät.

Lämmin kiitos monista keskusteluista.

Pirkanmaan Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä jalkautui 11.2.2023 Tampereelle, Keskustorille

#PerusLissu

#Yhteistyössäonvoimaa

#Perussuomalaiset

#Hyvinvointialuepirkanmaa

#Hyvinvointialue

#Pirkanmaa

Suomen Kuurosokeat ry:n paneeli 23.1.2023

Suomen Kuurosokeat ry:n paneelikeskustelussa tänään saimme keskustella tulkkauspalveluista ja lohduttomasta tilanteesta, kun tulkkeja ei saa oikea-aikaisesti, vaikka tekijöitä olisi, niin päätöksiä tulkille voidaan kuitenkin rajoittaa. Ajatelkaa, että kuurosokea ihminen voi saada tulkin mukaan töihin, mutta EI työpäivän jälkeen kauppaan, riippuen siis saadusta päätöksestä.

Paneelikeskustelussa esiin nousi myös Kelan palveluiden kilpailuttaminen, joka on asiakkaalle raskas prosessi. Asiakas joutuu pahimmassa tapauksessa kierteeseen, kun tulkit vaihtuu ja ei ole arkeen sanoittajaa, jotta edes ulkoilu onnistuisi turvallisesti.

Lisäksi keskustelimme, YK:n vammaissopimuksesta, joka tulisi mielestäni ottaa jo huomioon lainsäädäntöä tehtäessä, jolloin niitä automaattisesti jo noudatettaisiin ja monta syrjivää asiaa poistuisi yhteiskunnastamme.

Vammaispalvelulain uudistus ja sen epäkohdat mm. +65-vuotiaat nousivat keskusteluun, sekä kuinka moni jäisi haavoittuvaan asemaan.

Apuvälineiden oikea-aikainen saanti on vaikeaa. Yleisöstä kerrottiin esimerkki, kun oli vuoden joutunut odottamaan kuulolaitetta. Hän kysyikin, onko ihmisarvoista elämää olla vuosi kuulematta mitään? EI OLE! Toimivat apuvälineet ovat välttämättömiä vammaisen henkilön itsenäisyydelle, yhdenvertaisuudelle ja osallisuudelle. Apuvälineet tukevat myös liikkumisen esteettömyyden tavoitetta.

Se on arvovalinta laitetaanko rahaa ulkomaille kehitysapuun vai oman kansan tarpeisiin. Minulle menee edelle oma kansa!

Kuurosokeiden arkea on yhteiskunnassamme selkeästi rajoitettu, kuten monen muunkin erityisryhmän.

Maassamme on tilanne, kun ihmisiä jää jopa heitteille, kun sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaiset taksipalvelut eivät toimi ja ole saavutettavissa.

On aika tehdä muutos ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen!

Hoidetaan oma kansa ensin. 💛💙🇫🇮

Lämmin kiitos paneelin järjestäjille Suomen Kuurosokeat ry:lle, sekä juontajalle Milla Lindhille.

#Kuurosokeat

#Vammaispalvelu

#Tulkki

#Tulkkauspalvelu

#Avustaja

#Suomalainenensin

#PerusLissu

#Perussuomalaiset

Narvan markkinat 14.-16.7.2022

Olin Narvan markkinoilla mukana torstaista 14.7. sununtaihin 16.7. asti.

Mukavasti oli väkeä, vaikka vettä satoi toisinaan kaatamalla.

Tervahauta

Tervahauta paloi vielä sunnuntaina ja kaikkiaan siitä saivat 1108 litraa tervaa.

Lisa Wesin
Meillä oli kilpailu “heitä sikaa!”, johon osallistumalla oli mahdollisuus voittaa karkkipussi.
Lisa Wesin ja Lassi Kaleva sunnuntaina kuvattuna Narvan markkinoiden sisääntulo kohdassa.

Markkinoilla oli lauantaina aluevaltuuston päivä jolloin tarjottiin 200:lle hernekeittoa. Aluevaltuuston valtuutettuja sekä varavaltuutettuja, joista oli tuolloin paikalla Lisa Wesinin lisäksi Sami Kymäläinen, Joakim Vigelius, Lassi Kaleva, Veli-Matti Ahtiainen sekä piirin 3. varapuheenjohtaja Maria Nikupaavo.

Sunnuntaina oli Lisa Wesinin lisäksi markkinoilla varakansanedustaja Lassi Kaleva Tampereelta, kansanedustaja Veijo Niemi Lempäälästä, varavaltuutettu Kirsi Kallio Lempäälästä sekä kunnanvaltuuston 2.vpj Tanja Salo Vesilahdelta.