Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaari 15.2.2023

Olin mukana Helsingissä kunnallisalan kehittämissäätiön seminaarissa. Teemana olivat kriisit ja selviytyminen. Oli upea päivä hienossa porukassa.

Presidentti Tarja Halonen muistutti seminaarissa, että se työ, jota luottamushenkilöt tekee päivittäin, viikottain, kuukausittain ja vuosittain, niin se on se unelma, jonka puolesta ihmiset jaksavat ylitse sen huonommankin ajan.

#Kaks

#Seminaari

#PerusLissu

Odotan konkreettisia muutoksia lyhytkasvuisten yhdenvertaisen ja hyvän hoidon toteutumiseksi

Keväällä 2021 Lyhytkasvuiset ry teki kannanoton lyhytkasvuisten hoidon keskittämisestä keskittämisasetuksen edellyttämällä tavalla. Huoli lyhytkasvuisten hoidon tilanteesta johti myös epäkohtiin puuttumiseksi kantelun tekemiseen Valviralle syksyllä 2021.

Selvitykseen perustuen tuoreessa päätöksessään Valvira toteaa, että yliopistolliset sairaanhoitopiirit eivät ole sopineet lyhytkasvuisten hoidon keskittämisestä säännösten edellyttämällä tavalla.

Valvira on saattanut päätöksensä vuoden 2023 alussa aloittaneille useille hyvinvointialueille ja STM:n tietoon toimenpiteitä varten.

Olen tyytyväinen, että pitkän vaikuttamistyön seurauksena yhdistyksen huoli keskittämisasetusten noudattamisesta on kuultu. Nyt odotan konkreettisia muutoksia lyhytkasvuisten yhdenvertaisen ja hyvän hoidon toteutumiseksi.