Sairastaminen ei ole ikinä halpaa

Se on asia, johon kukaan ei pysty sanomaan päivämäärää – vaan itse sairaus määrittää monen suomalaisen elämää, lääkkeiden kuin lääkärissä käymisen tarvetta.

Inflaatio laukkaa, ruuan hinta nousee, energian ja polttoaineiden hinnat ovat pilvissä. Tilanne koskettaa kaikkia ja niin yksilöiden, yritysten kuin päättäjien pitää miettiä, miten hintojen noususta selvitään.

Pienituloiselle tämä tarkoittaa jo leikkaamista arjen välttämättömyyksistä, eli tinkimistä omasta hyvinvoinnista.

Sitä, että tulee nälkä ja kylmä. Sitä, että valitaan ostetaanko tässä kuussa ruokaa vai lääkkeitä, kun molempiin ei ole varaa.

Pienituloisten pärjääminen nykyisessä tilanteessa on aito huoli ja avun tarpeeseen on suhtauduttava vakavasti. 

Kuvassa esimerkki lapseni tänään tehdystä lääketilauksesta, joka riittää 59 päivää. Huomenna haetaan valmistettavat lääkkeet sairaala-apteekista, sekä muut tavallisemmat lääkkeet.

Oletko sinä tai läheisesi havainnut sairastamisen kulujen nousemista?

Lukusuositus 👇

https://www.soste.fi/uutinen/laakeasioiden-uudistus-etenee-tietoa-vaikuttavuudesta-tarvitaan-lisaa/

#PerusLissu

Tuettu loma

Yli kymmenellä prosentilla suomalaisista ei ole varaa viikon lomaan kodin ulkopuolella. Tuettu loma voi olla näissä tilanteissa pelastus. Tuetuille lomille on ollut tänä kesänä erityisen paljon kysyntää.

Vähävaraisille perheille pitäisi erikseen kohdentaa taloudellista tukea, eikä heitä pitäisi varsinkaan jättää ruoka-avun varaan. 

Pelkkä etuuksien nostaminen ei riitä, vaan tarvitaan myös palveluja ja perheiden tarpeisiin perehtymistä.

Elämykset syntyvät usein kuitenkin varsin pienistä asioista.

Lapsilla kuuluu ikään vertailla kesäkokemuksia. Kouluissa on tätä yhä, vaikka se ei ehkä olekaan niin hyvä asia. Ettei syntyisi ulkopuolisuuden kokemuksia, niin pitäisi varmistaa, että kaikki pystyvät tekemään jotain kivaa.

https://yle.fi/uutiset/3-12487777?fbclid=IwAR0ty3mCtruO0LnIJNaJ2stD-8qxx74j7Q0ee7v_rokrkZmwefZa1wbJVrg